استخدام شرکت نفت خلیج فارس

پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس که عنوان بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان را یدک می کشد؛ با نام رسمی شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس شناخته می شود. این مجموعه عظیم در سال ۱۳۸۵ به ‌عنوان نخستین پالایشگاه طراحی شده بر اساس خوراک میعانات گازی با ظرفیت ۳۶۰ هزار بشکه در روز، به بهره برداری رسیده است. این شرکت متشکل از واحدهای صنعتی زیر است: واحدهای تقطیر، پالایش گاز مایع، تبدیل کاتالیستی، پالایش نفتا، ایزومریزاسیون، پالایش نفت سفید و نفت گاز با هدف تولید بنزین، گازوییل، گاز مایع و سوخت جت. این واحدهای صنعتی همگی در کنار پالایشگاه نفت بندرعباس ساخته شده اند. محصولات و فرآورده های تولیدی این مجموعه ایران را از وارد کننده بنزین به صادر کننده آن تبدیل کرده است.

شرکت نفت ستاره خلیج فارس در سال ۱۳۸۵ با هدف طراحی، مدیریت، تامین منابع مالی، احداث، بهره برداری، تعمیر و نگه‌داری از پالایشگاه میعانات گازی به ثبت رسید. این پالایشگاه پیشرفته ترین پالایشگاه غرب آسیا است که با مساحتی حدود ۷۳۰ هکتار در ۲۵ کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده است. تامین خوراک ستاره خلیج فارس توسط خط لوله ای به طول ۳۸۸ کیلومتر و به قطر ۳۶ اینچ با ظرفیت دریافت ۸۴۰ هزار بشکه در روز صورت می‌پذیرد که این خط لوله با پیمایش استان‌های بوشهر، فارس و هرمزگان از مسیری صعب العبور می‌گذرد. ابرپالایشگاه ستاره خلیج فارس به منظور حفظ و استمرار عملیات برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی و کاهش آلاینده های زیست محیطی و تضمین خودکفایی کشور در تامین فرآورده‌های استراتژیک انرژی مانند بنزین و نفت‌گاز ایجاد شده است.

این شرکت بزرگ با تولید فرآورده هایی همچون گاز مایع، هیدروژن، گوگرد، سوخت جت و انواع حلال ها، توان تولید بنزین این پالایشگاه را به ۴۷ میلیون لیتر در روز با استاندارد یورو ۵ افزایش داده که سهم این پالایشگاه در تامین بنزین کشور را به حدود ۵۰ درصد رسانیده است. اینک با راه اندازی فاز چهارم ستاره خلیج فارس به نام «طرح بهینه‌سازی ظرفیت و رفع موانع تولید سه فاز موجود» ، شاهد افزایش ۱۸۰ هزار بشکه ای تزریق خوراک از ۳۶۰ به ۵۴۰ هزار بشکه میعانات گازی خواهیم بود.

افتخارات و موفقیت ها:

کسب عنوان برتر تولید بنزین در کشور در سال ۱۳۹۷

افزایش ۱۸۰ هزار بشکه ای تزریق خوراک در سال ۱۳۹۸
 

منبع محتوا : سایت شرکت نفت خلیج فارس

تاریخ نگارش محتوا : اردیبهشت ۱۴۰۲