استخدام وکیل در سال ۱۴۰۳

استخدام وکیل وکالت حقوق استخدام وکیل در شرکت بیمه کاراموز مبتدی ماهر با تجربه استخدام وکیل پایه یک دادگستری استخدام کارشناس حقوق دفتر وکالت در سال ۱۴۰۳

سامانه استخدام نیرو در نظر دارد جهت تکمیل کادر نیروی انسانی درخواستی کارفرمایان اقدام به جذب نیرو جهت فعالیت به عنوان وکیل نماید.

لذا متقاضیان به همکاری می توانند از طریق سامانه استخدام نیرو فرم درخواست همکاری خود را تکمیل و ارسال نمایند.

 


 

فهرست محتوای مقاله شغل وکالت وکیل

 

معرفی شغل وکالت / وکیل

در شغل وکالت ، وکیل به کسی گفته میشود که پس از عقد وکالت با طرفین خود (اعم از شخص حقوقی یا حقیقی ) مامور برای انجام کاری میگردد و موظف است در جهت احقاق حق موکل خود بکوشد . وکالت شغلی تخصصی و بسیار مهم است که نیازمند علم و دانش مرتبط است و وکیل با سنجیدن تمامی شرایط و حقایق موجود بایستی در راه تحقق عدالت گام بردارد.

 

دانش و تحصیلات مورد نیاز وکیل

متقاضیان شغل وکالت پس از فارغ التحصیلی در رشته های زیر می توانند وارد به عرصه ی وکالت شوند:
مقطع کارشناسی(لیسانس) :

  1. حقوق
  2. الهیات و معارف اسلامی – فقه و مبانی حقوق اسلامی
  3. الهیات و معارف اسلامی – فقه و حقوق اسلامی(ویژه دانشگاه شهید مطهری)

مقطع کارشناسی ارشد(فوق لیسانس) :
حقوق خصوصی – حقوق سردفتری – حقوق ثبت اسناد و املاک  – حقوق اسناد و قرارداد های تجاری – حقوق بین المللی – حقوق حمل و نقل – حقوق نفت و گاز – حقوق عمومی – حقوق کیفری اطفال و نوجوانان – حقوق جزا و جرم شناسی  – حقوق بشر – حقوق مالکیت فکری – حقوق اقتصادی – حقوق دادرسی اداری – حقوق هنری و ادبی – حقوق محیط زیست  – حقوق تجارت بین الملل – حقوق خانواده – حقوق تجاری اقتصادی بین المللی  – حقوق شرکتهای تجاری  – حقوق ارتباطات – مدیریت نظارت و بازرسی – مدیریت اصلاح و کیفرهای قضایی – مدیریت دادگستری

در کنار فارغ التحصیلان دانشگاه ها ، فارغ التحصیلان حوزه های علمیه نیز میتوانند با داشتن شرایط لازم وارد این شغل شوند. لازم به ذکر است که مدرک معادل حوزوی ، در صورتی قابل قبول است که مورد تایید وزارت علوم و تحقیقات و فناوری قرار بگیرد.

 


 

روش جذب و ورود به بازار کار وکالت

فارغ التحصیلان رشته های مذکور پس از کسب مهارت های لازم و همچنین اخذ مجوز و پروانه وکالت میتوانند نسبت به پذیرش پرونده ی دعاوی ها و همچنین تاسیس دفتر اقدام نمایند. گفتنی است که لازمه ی اخذ پروانه ی وکالت قبولی در آزمون های مربوطه است که در ذیل به شرایط آن اشاره میگردد.

 

شرایط و توضیحات آزمون وکالت

هر ساله دو مرجع جهت پذیرش و اعطای پروانه وکالت اقدام به برگذاری آزمون میکنند ،که متقاضیان با در نظر گرفتن تمامی شرایط میتوانند در آن شرکت کنند، این دو مرجع عبارتند از:

  • کانون وکلای دادگستری
  • مرکز مشاوران حقوقی و وکلای قوه ی قضاییه 

شرایط آزمون کانون وکلا از طریق درگاه سنجش اعلام میگردد و افرادی که در این آزمون موفق میشوند پس از طی مراحل مصاحبه شفاهی وگزینش های اداری پروانه کارآموزی وکالت دریافت میکنند. به این وکلای کاراموز معمولا وکیل پایه دو اطلاق میشود . مدت این دوره کاراموزی و شرایط آن در کانون وکلا و مرکز مشاوران حقوقی و کانون وکلای قوه قضاییه متفاوت است. مدت زمان کاراموزی کانون وکلا ۱۸ ماه است و این دوره شامل کار کردن در دفتر وکیل سرپرست وحضور در ۳۶ دادگاه مختلف اعم از حقوقی ، کیفری، خانواده و اطفال ، دادگاه های استان و تجدید نظر است .پس از اتمام این دوره افراد باید یک پایان نامه تحقیقی ارائه نمایند. بعد از طی دوره کاراموزی و قبولی در امتحانات اختبار(دارای دو مرحله ی کتبی و مصاحبه شفاهی است)، پروانه وکالت پایه یک دادگستری به آنها اعطا می گردد. گفتنی است که امکان دارد اشخاصی که دارای سوابق کاری حقوقی قضایی هستند ، از طی دوره کارآموزی یا تمامی مقدمات مذکور معاف شوند و به صورت مستقیم پروانه پایه یک وکالت دادگستری برای ایشان صادر گردد.

 

وظایف یک وکیل

تمامی وکلا وظایف اصلی ومهمی دارند  از جمله:

  • مشاوره به مراجعان
  • تهیه پیش نویس و قرار داد برای درج در پرونده و پیشبرد امور حقوقی و قضایی قید شده موکل خود
  • حضور در داد گاه به عنوان نماینده موکل خود و دفاع از آنها
  • جمع آوری و نگهداری ازمدارک و مستندات مربوط به پرونده برای ارائه به دادگاه در جهت دفاع از موکل خود

 

تفاوت وکیل و مشاور حقوقی

وکلا بر خلاف مشاوران حقوقی نیازمند اخذ مجوزات و پروانه هایی هستند که در بالا به آنها اشاره گردیده است لیکن مشاوران حقوقی این چنین نیستند و فقط کافیست نسبت به قوانین اطلاعات و دانش کافی داشته باشند . وکلا و مشاورین حقوقی تفاوت هایی دارند که در ذیل به اختصار به انها پرداخته میشود:

  • شروع به کار : از جمله مهم ترین تفاوت وکیل مشاور حقوقی نحوه آغاز به کار انها است تمامی کسانی که فارغ التحصیل رشته حقوق باشند در تمامی مقاطع میتوانند در شرکت ها و سازمان های دولتی و خصوصی به عنوان مشاور حقوقی فعالیت کنند. در حالی که وکلا باید پس از گذراندن دوره های مورد نیاز و اخذ مجوزات مبادرت به فعالیت نمایند .
  • ممنوعیت استخدام وکلا : افرادی که دارایه پروانه ی قضاوت ، وکالت و سردفتری باشند قادر نیستند به استخدام شرکت ها و سازمان های رسمی در بیایند. این درحالیست که مشاوران حقوقی چنین محدودیتی ندارند.
  • دامنه ی وظایف 
  • نحوه ی محاسبه ی دستمزد 
  • و…

 


 

مهارت های مورد نیاز وکالت

افرادی که وارد این شغل میشوند یا قصد ورود به این شغل را دارند بایستی ویژگی ها و خصوصیات برجسته ای را هم دارا باشند که عبارتند از:

  1. توانایی در سخنوری ومتقاعد کردن دیگران
  2. خودباوری و اعتماد به نفس بالا 
  3. مهارت در نویسندگی 
  4. راز دار بودن 
  5. ریز بینی ، دقت ، فراست و تدبیر و درایت 
  6. آشنایی نسبی به علوم روانشناسی، جامعه شناسی ، فلسفه و انسان شناسی 
  7. شهامت و جسارت
  8. شخصیت منعطف و ریسک پذیر در عین حال قاطع و مصمم

 

تیپ شخصیتی مناسب شغل وکالت

یکی از فاکتور های تعیین کننده موفقیت یا عدم موفقیت در یک شغل ، تناسب روحیه و شخصیت افراد با آن شغل است لذا دانستن این مهم میتواند کمک بسیاری به موفقیت افراد در آینده شغلیشان کند. تیپ شخصیتی مناسب متقاضیان این شغل  بر اساس ۱۶ تیپ شخصیتی  mbti  عبارت است از 

  • ENTJ  
  • INTJ 
  • ENTP
  • INTP 
  • ESTJ

 

استخدام وکیل وکالت حقوق

 

شرکت ها و کارفرمایان همچنان در زمینه شغل مذکور خواهان استخدام نیروهایی با تخصص های زیر هستند :

استخدام جرم شناسی حقوق جزااستخدام دستیار حقوقی دستیار وکیل

 

مدرک تحصیلی مورد نیاز جهت استخدام به عنوان وکیل :

زیر دیپلم (سیکل)دیپلمکاردانی (فوق دیپلم)کارشناسی (لیسانس)کارشناسی ارشد (فوق لیسانس)دکترا و بالاتر

 


 

کارفرمایان در استان های زیر به دنبال جذب نیروی وکیل هستند:

آذربایجان شرقی ، آذربایجان غربی ، اردبیل ، اصفهان ، البرز ، ایلام ، بوشهر ، تهران ، چهارمحال بختیاری ، خراسان جنوبی ، خراسان رضوی ، خراسان شمالی ، خوزستان ، زنجان ، سمنان ، سیستان و بلوچستان ، فارس ، قزوین ، قم ، کردستان ، کرمان ، کرمانشاه ، کهکیلویه و بویر احمد ، گلستان ، گیلان ، لرستان ، مازندران ، مرکزی ، هرمزگان ، همدان ، یزد

 

استخدام وکیل وکالت حقوق استخدام وکیل در شرکت بیمه کاراموز مبتدی ماهر با تجربه استخدام وکیل پایه یک دادگستری استخدام کارشناس حقوق دفتر وکالت

 

بخشی از خدمات سامانه استخدام نیروی انسانی :

در سامانه استخدام نیرو مشاغل بر اساس دسته بندی و نمایش ویژگیهای شغلی، بطور دقیق با تمام جزئیات درج می گردند. کارفرمایان با مراجعه به سایت و ایجاد آگهی استخدام، می توانند طبق فرمت از پیش تعیین شده اقدام به تکمیل فرمهای استخدام نمایند.

ارسال خودکار رزومه شما به تمامی شرکت هایی که به دنبال استخدام وکیل هستند

رزومه شما برای تمامی شرکت ها که نیاز به وکیل و به شخصی با تخصص های شما دارند ارسال خواهد شد و کارفرمایان پس از بررسی رزومه شما با شما تماس خواهند گرفت.

دریافت آگهی های استخدام مرتبط با رزومه

با ثبت رزومه میتوانید تمامی فرصت های شغلی منتشر شده در دسته ی وکیل را که مطابق رزومه شما هستند دریافت کنید.

ایجاد صفحه اختصاصی رزومه و انتشار در بانک رزومه

با ثبت نام و ایجاد رزومه در سامانه، رزومه شما در بانک رزومه منتشر شده و در دسترس تمامی کارفرمایانی که متقاضی نیرو با تخصص شما هستند قرار می گیرد.