استخدام جراح در سال ۱۴۰۳

استخدام جراح استخدام جراح عمومی استخدام جراح مغز و اعصاب استخدام جراح دندانپزشک استخدام متخصص ارتودنسی جراح ایمپلنت استخدام جراح دهان پوست جراح زیبایی در سال ۱۴۰۳

سامانه استخدام نیرو در نظر دارد جهت تکمیل کادر نیروی انسانی درخواستی کارفرمایان اقدام به جذب نیرو جهت فعالیت به عنوان جراح نماید.

لذا متقاضیان به همکاری می توانند از طریق سامانه استخدام نیرو فرم درخواست همکاری خود را تکمیل و ارسال نمایند.

 


 

فهرست مطالب شغل جراح مغز و اعصاب

 

معرفی شغل پزشکی(متخصص جراحی مغز و اعصاب)

تخصص جراحی مغز و اعصاب یا نورسرجری یکی از تخصص های رشته پزشکی در آزمون دستیاری می باشد. متخصصان جراحی مغز و اعصاب با طیف وسیعی از بیماری های مرتبط با مغز و ساختار های اطراف آن، نخاع و ستون فقرات در ارتباط هستند و در مواقع مورد نیاز به انجام عمل های جراحی در مغز و اعصاب می پردازند.

تخصص نورسرجری سخت ترین تخصص و میتوان گفت حساس ترین تخصص در میان رشته های پزشکی می باشد و هر ساله داوطلبان بسیاری در آزمون دستیاری به دلیل پرستیژ این رشته را انتخاب میکنند اما به دلیل بی توجهی به سایر موارد و فاکتور ها در همان سال اول مجبور به انصراف می شوند. مدت زمان تحصیل در تخصص جراحی مغز و اعصاب بیشتر از بقیه تخصص ها می باشد و گاها تا ۷ سال میتواند به طول بیانجامد. 

با توجه به آمار جهانی و نظر كميته تدوين در مورد نياز كشور به ازاي هر ۱۵۰۰۰۰ نفر به ۱ جراح مغز و اعصاب نیاز است. در حال حاضر حدود ۸۰۰ جراح مغز و اعصاب در حال فعالیت در داخل کشور می باشند.

 

تحصیلات مورد نیاز تخصص جراحی مغز و اعصاب

پزشکان عمومی که طرح پزشکی خود را به اتمام رسانده باشند و دانشجویان برتر آزمون های کشوری علوم پایه و پره انترنی میتوانند در آزمون دستیاری(تخصص) که هر ساله توسط وزارت بهداشت برگزار میگردد، شرکت کنند و تخصص جراحی مغز و اعصاب را انتخاب کنند. آزمون دستیاری پزشکی شامل ۲۰۰ سوال چهار گزینه ای ۳ امتیازی و با نمره منفی است. داوطلبان باید حداقل ۱۵۰ نمره از ۶۰۰ نمره کل را کسب کنند تا بتوانند انتخاب رشته کنند. گرایش های این آزمون به ۵ زیر گروه درسی تقسیم شده و عبارت اند از:

گروه درسی یک: جراحی عمومی – زنان

گروه درسی دو: داخلی- قلب

گروه درسی سه: کودکان – عفونی

گروه درسی چهار: ارتوپدی – گوش و حلق و بینی – اورولوژی – چشم – آمار و اپیدمیولوژی – رادیولوژی

گروه درسی پنج: آسیب شناسی – پوست – فارماکولوژی – نورولوژی – نورسرجری(جراحی مغز و اعصاب) – روانپزشکی و اخلاق پزشکی

بعد از قبول شدن در آزمون دستیاری، دانشجوی جراحی مغز و اعصاب بایستی ۵ سال دوره رزیدنتی(تخصص) را بگذراند البته گاهی اوقات شش سال و بعضا هفت سال، به علت فشار کاری زیاد طول می کشد.

 


 

نحوه ورود به تخصص جراحی مغز و اعصاب

رشته جراحی مغز و اعصاب نیز مانند دیگر تخصص های پزشکی دارای کشیک های مختلفی در طول تحصیل می باشد. ریز برنامه های کشیک و تعداد و نوع بیمارانی که باید در هر سال دوره ی رزیدنتی جراحی مغز و اعصاب ویزیت و معالجه شوند از حوصله این مقاله فراتر است اما همینقدر کافی است بدانید که در هر سال دوره رزیدنتی بایستی تعداد جراحی های مشخصی توسط دستیاران انجام شود و مورد تایید استادان قرار گیرد.

 

مهارت های مورد نیاز تخصص جراحی مغز و اعصاب

مهارت های سخت

  • نمونه برداری از بافت مغزی 
  • نمونه برداری از بافت های اعصاب
  • مهارت در جراحی به روش های مختلف
  • مهارت در دارو درمانی و تزریق
  • شرکت در فعالیت های دانش پژوهی
  • تسلط به زبان انگلیسی
  • توانایی کار در شرایط بحرانی و مدیریت بیماران بد حال مانند بیماران تصادفی
  • توانايیاداره بيمار مبتلا به عفونتهای سيستم اعصاب
  • توانايی اداره بيمار مبتلا به بيماريهاي عروقی
  • توانايی اداره بيمار مبتلا به اختلالات CSF و مايع مغزی
  • توانايی اداره بيمار مبتلا به فلج مغزی
  • و…

مهارت های نرم

روانشناسی – دقت و ریز بینی – کارتیمی – مدیریت استرس – مهارت در گوش دادن – خلاقیت و نوآوری – رهبری و مدیریت – برنامه ریزی – اعتماد به نفس – مسئولیت پذیری – مهارت های ارتباطی – زبان بدن – گزارش نویسی – تعامل و گفتگو – حل مسئله – حل تعارض – انتقاد پذیری – مدیریت زمان – وقت شناسی – خوش قولی – مدیریت بحران – ریسک پذیری – تصمیم گیری در شرایط بحرانی

 

وظایف و مسئولیت های تخصص جراحی مغز و اعصاب

  • گرفتن شرح حال از بیماران، انجام معاینات بالینی 
  • رعایت حقوق بیماران
  • انجام آزمایشات پاراکلینیکی، تفسیر و تحلیل داده های گرد آوری شده
  • رویکرد مناسب درمانی و اداره بیماران مغزی، نخاعی، سلسله اعصاب محیطی، جمجمه و ستون فقرات
  • جراحی مغز و نخاع، اعصاب محیطی و ستون فقرات
  • نمونه برداری از مغز، نخاع و اعصاب 
  • تجویز منطقی دارو و انجام اقدامات توانبخشی
  • مدیریت بخشها و مراکز درمانی و جراحی مغز و اعصاب
  • تحقیق مطالعه و پژوهش مستمر در خصوص رشته جراحی مغز و اعصاب

 

پیشرفت و ارتقا در تخصص جراحی مغز و اعصاب

متخصصان جراحی مغز و اعصاب میتوانند در دوره های فلوشیپ فوق تخصص نورسرجری ادامه تحصیل دهند و به مراتب بالاتری دست یابند. در حال حاضر فلوشیپ های فوق تخصصی نورسرجری در ایران شامل ستون فقرات، اینترونشن نوروواسکولار، اطفال، استریوتاکسی و توانبخشی می باشد.

 


 

مطلوبیت و محدودیت های تخصص جراحی مغز و اعصاب

مطلوبیت

جراحی مغز و اعصاب نیز مانند بسیاری از تخصص های پزشکی دارای مزایا و معایب خاص خود می باشد. این رشته یکی از تاپ ترین رشته های گروه پزشکی در آزمون دستیاری است و بیشترین پرستیژ را دارد. تعداد پزشکان جراح مغز و اعصاب بسیار کم است و در بسیاری از شهر های کوچک کمبود این پزشک احساس می شود. مسئولیت ها و تصمیمات بسیار حیاتی جراحان مغز باعث میشود که این افراد احساس مهم و ارزشمند بودن داشته باشند. برخی از پزشکان این حوزه معتقد اند که به جراحی علاقه مند اند اما جراحی عمومی جذابیت لازم را ندارد.

محدودیت

بی شک مهم ترین چالش پیش روی علاقه مند به تخصص نورسرجری، دشوار بودن دروس و طول تحصیلات زیاد آن می باشد. پزشکان جراح مغز تصمیمات حیاتی بایستی بگیرند و مستقیما تصمیمات آنها بر مرگ یا احیا بیماران تاثیر دارد. آنکالی های شبانه، ساعات کاری زیاد، مواجه با بیماران تصادفی که نیاز فوری به جراحی مغز دارند و… همگی از محدودیت های این شغل است.

 

بازار کار و فضای شغلی تخصص جراحی مغز و اعصاب

متخصصان جراحی مغز و اعصاب در بیمارستان ها و مراکز جراحی مغز و اعصاب و بیمارستان های تخصصی مغز فعالیت میکنند و به درمان و جراحی تومورهای مغزی، ضربه مغزی، برخی خونریزی های مغزی، در رفتگی دیسک در سرتاسر ستون فقرات، تنگی کانال نخاعی ستون فقرات، ضربه های ستون فقرات، آسیب های نخاعی، تومورهای نخاعی، تومورها و ضایعات اعصاب محیطی، گامانایف همراه با انکولوژیست، دردهای غیر قابل کنترل مانند درد بیماران سرطانی و دردهای ناشی از آسیب های نخاعی، برخی اختلالات حرکتی و روانی، عفونت های مغز و نخاع، ناهنجاری های عروق مغز و نخاع و… میپردازند.

متخصصان نورسرجری میتوانند علاوه بر فعالیت در حوزه درمان، به آموزش در دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی نیز بپردازند.

 

تیپ شخصیت مناسب تخصص جراحی مغز و اعصاب

یکی از فاکتور های تعیین کننده موفیقت یا عدم موفقیت در یک شغل، تناسب روحیه و شخصیت افراد با آن شغل است لذا دانستن این مهم میتواند کمک بسیاری به موفقیت افراد در آینده شغلیشان داشته باشد. تیپ شخصیتی مناسب متقاضیان شغل تخصص جراحی مغز و اعصاب بر اساس تیپ های شخصیتی MBTI عبارت است از:

  • INTJ
  • ISTJ
  • ISFP

 


 

استخدام جراح عمومی مغز و اعصاب

 

شرکت ها و کارفرمایان همچنان در زمینه شغل مذکور خواهان استخدام نیروهایی با تخصص های زیر هستند :

 

مدرک تحصیلی مورد نیاز جهت استخدام به عنوان جراح :

زیر دیپلم (سیکل)دیپلمکاردانی (فوق دیپلم)کارشناسی (لیسانس)کارشناسی ارشد (فوق لیسانس)دکترا و بالاتر

 


 

کارفرمایان در استان های زیر به دنبال جذب نیروی جراح هستند:

آذربایجان شرقی ، آذربایجان غربی ، اردبیل ، اصفهان ، البرز ، ایلام ، بوشهر ، تهران ، چهارمحال بختیاری ، خراسان جنوبی ، خراسان رضوی ، خراسان شمالی ، خوزستان ، زنجان ، سمنان ، سیستان و بلوچستان ، فارس ، قزوین ، قم ، کردستان ، کرمان ، کرمانشاه ، کهکیلویه و بویر احمد ، گلستان ، گیلان ، لرستان ، مازندران ، مرکزی ، هرمزگان ، همدان ، یزد

 

استخدام جراح استخدام جراح عمومی استخدام جراح مغز و اعصاب استخدام جراح دندانپزشک استخدام متخصص ارتودنسی جراح ایمپلنت استخدام جراح دهان پوست جراح زیبایی

 

بخشی از خدمات سامانه استخدام نیروی انسانی :

در سامانه استخدام نیرو مشاغل بر اساس دسته بندی و نمایش ویژگیهای شغلی، بطور دقیق با تمام جزئیات درج می گردند. کارفرمایان با مراجعه به سایت و ایجاد آگهی استخدام، می توانند طبق فرمت از پیش تعیین شده اقدام به تکمیل فرمهای استخدام نمایند.

ارسال خودکار رزومه شما به تمامی شرکت هایی که به دنبال استخدام جراح هستند

رزومه شما برای تمامی شرکت ها که نیاز به جراح و به شخصی با تخصص های شما دارند ارسال خواهد شد و کارفرمایان پس از بررسی رزومه شما با شما تماس خواهند گرفت.

دریافت آگهی های استخدام مرتبط با رزومه

با ثبت رزومه میتوانید تمامی فرصت های شغلی منتشر شده در دسته ی جراح را که مطابق رزومه شما هستند دریافت کنید.

ایجاد صفحه اختصاصی رزومه و انتشار در بانک رزومه

با ثبت نام و ایجاد رزومه در سامانه، رزومه شما در بانک رزومه منتشر شده و در دسترس تمامی کارفرمایانی که متقاضی نیرو با تخصص شما هستند قرار می گیرد.

 

 


 

فهرست مطالب شغل متخصص مغز و اعصاب (نورولوژی)

معرفی شغل پزشکی(متخصص مغز و اعصاب)

نورولوژی یا تخصص بیماری های مغز و اعصاب یکی از گرایش های رشته پزشکی در مقطع تخصص است که به مطالعه، پژوهش و درمان اختلالات دستگاه عصبی میپردازد. هر گونه اختلال در دستگاه عصبی منجر به پدید آمدن مشکلاتی در ناحیه مغز، نخاع و به طور کلی اعصاب میشود.

برخی از مهم‌ترین بیماری‌ های مغز و اعصاب شامل بیماری‌های درگیر کننده عروق مغزی، اختلالات حرکتی مثل پارکینسون، انواع تشنج، بیماری‌های از بین برنده سلول‌های عصبی مثل آلزایمر، انواع سر درد، بیماری‌های مربوط به آسیب‌های نخاعی، اختلالات خواب، تومور‌های مغزی، اختلالات تکلم و شنوایی، عفونت‌های سیستم عصبی و… می‌شوند.

 

تحصیلات مورد نیاز 

پزشکان عمومی که طرح پزشکی خود را به اتمام رسانده‌ باشند و دانشجویان برتر آزمون‌های کشوری علوم پایه و پره انترنی می‌توانند در آزمون دستیاری (تخصص) که هر ساله توسط سازمان سنجش وزارت بهداشت برگزار می‌شود، شرکت کنند و تخصص نورولوژی را انتخاب کنند. آزمون دستیاری پزشکی شامل ۲۰۰ سوال چهار گزینه‌ایِ ۳ امتیازی و با نمره منفی است. داوطلبان باید حداقل ۱۵۰ نمره از ۶۰۰ نمره کل را کسب کند تا بتوانند انتخاب رشته کنند. گرایش‌های این آزمون به ۵ زیر گروه درسی تقسیم شده و عبارت‌اند از:

گروه درسی یک: جراحی عمومی –زنان

گروه درسی دو: داخلی – قلب

گروه درسی سه: کودکان – عفونی

گروه درسی چهار: ارتوپدی- گوش و حلق و بینی – اورولوژی – چشم – آمار و اپیدمیولوژی – رادیولوژی

گروه درسی پنج: آسیب شناسی – پوست- فارماکولوژی – نورولوژی – روانپزشکی و اخلاق پزشکی

بعد از قبول شدن در آزمون دستیاری، دانشجوی رشته مغز و اعصاب(نورولوژی) باید ۴ سال دوره رزیدنتی(تخصص) را بگذراند.

 

نحوه ورود به شغل

علاقه مندان به تخصص نورولوژی میتوانند پس از انتخاب این تخصص در آزمون دستیاری پزشکی، کشیک های دوره ی رزیدنتی را با موفقیت پشت سر گذاشته و مجوز فعالیت در بازار کار را دریافت کنند. متخصصان نورولوژی میتوانند با کسب حد نصاب امتیازات لازم و دیگر ملزومات، مطب شخصی خود را تاسیس نمایند و ازین طریق درامد های چند برابری داشته باشند.

 


 

مهارت های مورد نیاز متخصص مغز و اعصاب

مهارت های سخت

  • اقدامات پيشگيرانه با توجه به همه‌ گير شناسی بیماری‌های مغز و اعصاب
  • برقراري ارتباط موثر و حرفه‌ای با بيماران وهمراهان بيمار 
  • بررسی شرح حال بیمار و انجام معاينات تخصصی
  • تشخيص بيماری و ثبت آن در پرونده مراجع
  • انتخاب رويكرد مناسب درمانی اعم از درمان‌های دارویی، جراحی يا توان‌بخشی
  • آموزش بيماران، همراهان، اعضای تيم سلامت، دانشگاهيان و جامعه در صورت نياز
  • مشاركت در تدوين متون آموزشی و دستورالعمل‌ها در حيطه‌های تخصصی
  • ارائه مشاوره تخصصی به بيماران، همراهان، متخصصين ديگر و غیره
  • همکاری در طرح‌های پژوهشی نظام سلامت
  • مديريت تيم سلامت در حيطه تخصصي مربوطه

مهارت های نرم

  • روانشناسی
  • دقت و ریز بینی
  • کارتیمی
  • مهارت در گوش دادن
  • خلاقیت و نوآوری
  • رهبری و مدیریت
  • برنامه ریزی
  • اعتماد به نفس
  • مسئولیت پذیری
  • مهارت های ارتباطی
  • مهارت فروش
  • زبان بدن
  • گزارش نویسی
  • تعامل و گفتگو
  • حل مسئله
  • حل تعارض
  • انتقاد پذیری
  • مدیریت زمان
  • وقت شناسی
  • خوش قولی
  • مدیریت بحران
  • ریسک پذیری

 

وظایف و مسئولیت های شغلی

  • ویزیت بیماران و بررسی سوابق بیمار
  • گرفتن شرح حال بیمار و انجام معاینات لازم
  • انجام آزمایشات و تست های مختلف مانند گرفتن نوار عصب عضله، ام آر آی و…
  • بررسی نتایج آزمایشات و عکس برداری ها
  • تشخیص بیماری ها و انتخاب بهترین نوع درمان
  • شروع روند درمان بیمار 
  • ارائه مشاوره های لازم به بیمار و اطرافیان او

 


 

پیشرفت و ارتقا شغلی متخصص مغز و اعصاب

تخصص مغز و اعصاب یکی از سخت ترین تخصص های پزشکی میباشد. بسیاری از بیماری های مربوط به مغز و اعصاب علائمی شبیه یکدیگر داشته و ازین جهت تشخیص را برای پزشکان دشوار میکند. لذا داشتن مهارت های علمی کافی میتواند در تشخیص و درمان سریعتر بیماران موثر باشد. متخصصان مغز و اعصاب میتوانند با مطالعه و پژوهش های فراجانبی در مقالات علمی روز دنیا، شرکت در همایش ها و کنفرانس های داخلی و خارجی، کسب تجارب گوناگون حین کار از دیگر پزشکان و اساتید در این تخصص حرفه ای تر عمل نموده و به سلامت جامعه کمک بیشتری کند.

 

مطلوبیت و محدودیت های شغلی

مطلوبیت

رشته پزشکی تخصص مغز و اعصاب نیز مانند دیگر مشاغل حوزه درمان و سلامت دارای مزایا و معایب خاص خود میباشد. متخصصان مغز و اعصاب افراد با سواد و تحصیل کرده ای هستند که در جامعه مورد پذیرش و احترام همه ی قشر ها میباشند. درآمد متخصصان مغز و اعصاب بسیار بالا بوده و در صورتی که مطب شخصی خود را تاسیس نمایند درامدشان نیز افزایش میابد. متخصصان مغز و اعصاب با کمک به بیماران حس سودمندی و آرامش خاطر خواهند داشت. 

محدودیت

از مهم ترین معایب تخصص مغز و اعصاب، دشواری دروس این رشته و روند قبولی سخت در این رشته میباشد. علاقه مندان به این رشته بایستی توانایی مطالعه طولانی مدت را داشته تا بتوانند از پس دروس سنگین این رشته بر آیند. دوره ی رزیدنتی مهم ترین چالش پیش روی پزشکان در دوره تخصص میباشد. 

 

بازار کار و فضای شغلی متخصص مغز و اعصاب

متخصصان مغز و اعصاب میتوانند در مراکز درمانی، بیمارستان های خصوصی و دولتی، کلینیک ها درمانی و… مشغول به کار شوند. آنها همچنین میتوانند در صورت کسب امتیازات لازم و برخورداری از شرایط مورد نیاز، مجوزات تاسیس مطب را دریافت نموده و اقدام به تاسیس مطب شخصی نمایند.

 

تیپ شخصیت مناسب متخصص مغز و اعصاب

یکی از فاکتور های تعیین کننده موفیقت یا عدم موفقیت در یک شغل، تناسب روحیه و شخصیت افراد با آن شغل است لذا دانستن این مهم میتواند کمک بسیاری به موفقیت افراد در آینده شغلیشان داشته باشد. تیپ شخصیتی مناسب متقاضیان شغل متخصص مغز و اعصاب بر اساس تیپ های شخصیتی MBTI عبارت است از:

  • ISFJ
  • ESTJ
  • INTP
  • INTJ